HVAD KAN VI - NS Treament
15766
page,page-id-15766,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive
 

HVAD KAN VI

Vores Services

Forsegling af overflade-final

FORSEGLING AF OVERFLADE

Mange mennesker tror fejlagtigt at natursten er en massiv ting, som man ikke kan plette eller beskadige. Men hvis man ikke for forseglet sin sten kan man meget nemt komme til at skade stenen ved for eksempel at spilde vin, stærke rengøringsmidler, eller lignende.

Sten består af en masse microskobiske revner og huller. Og hvis man ikke får lukket dem forsvarligt, kan det let ende galt. Hos NS Treatment har vi forskellige forseglere som vi bruger afhængigt af materiale og brug.

GAMMELT TIL NYT

Har du nogle gamle sten som er slidte og vejrbidt. Her kan NS treatment komme og hjælpe dig til at få dem til at se nyere ud igen. Især gælder det gulve og trapper, hvor der er kommet mange små ridser i, eller pletter fra salt eller syre- og olieholdigt skidt.

NS Treatment har stor erfaring i at få stenene til at se nyere ud. Det kan man gøre med forskellige metoder. Hvis der er mindre ridser i stenen, kan vi komme og slibe stenen, så ridserne kommer væk. Er det pletter, kan vi bruge forskellige produkter til af få pletterne til at gå væk. Et af de tydeligeste eksempler er i brusenicher, hvor der samler sig kalk og sæberester.

Gammelt til nyt-final
Rengøring-final

RENGØRING

At rengøre sten kan være andet end bare at tørre dem af med en klud. Sten er som beskrevet under “forsegling af sten”, en porøs ting og er bestående af mikroskobiske revner og huller. I disse huller og revner samler der sig med tiden en masse snavs og skidt.

Man ligger ikke nødvendigvsi mærke til at stenen er beskidt og har mistet glød når man er ved stenen til hverdag, for eksempel en køkken bordplade. Men man kan se en forskel når stenen er blevet professionelt renset. Alt det snavs som samler sig i revnerne kan man ikke bare tørre af med en klud.

PROBLEMER MED KALK?

Som beskrevet under “Gammelt til Nyt” er der oftes problemer med kalk her i Danmark. Men NS Treatment kan få fjernet kalken. Mange får installeret flotte sten i sit badeværelse, køkken, bryggers ect. Men har ikke fået stenen forseglet. Her oplever man at kalken sætter sig hurtigt og den kan være svær at få væk. Dette skyldes at kalken kan komme ind i stenen. Selv på de dyreste sten så som, Ølands sten, ltalian travertine etc. vil der sætte sig kalk hvis man ikke får den forseglet. Man kan ikke forhindre kalken i at komme, men man kan gøre det meget lettere at komme af med. Dette gøres ved at forsegle stenen og bruge de rigtige rengøringsmidler.

Er skaden sket og der er kommet kalk, kan NS Treatment fjerne kalken. Vi kan fjerne kalken selv på tidspunktet hvor stenen er dækket af kalk. Vi har professionelle produkter, erfaringen og maskinerne til at få det fjernet.

Problemer med kalk-final
Rådgivning-final

RÅDGIVNING

Rådgivning er meget vigtigt når man snakker om natursten. Grunden til at det er vigtigt er at man kan komme til at bruge forkerte rengøringsmidler. Her har NS Treatment stor ekspertise i både hvilket rengøringsmidler som der kan bruge. og hvis skaden er sket hvad man skal gøre for at gøre skaden god igen.

Men det er ikke kun omkring rengøring hvor NS Treatment har stor ekspertise, det har vi også omkring hvilket type sten der er praktiske at bruge i hvilket sammenhæng. Det kan have alvorlige konsekvenser at vælge forkert sten i forhold til lokalets anvendelse. Hvis der for eksempel er valgt en meget blød sten som nemt bliver ridset, i et lokale hvor der er meget trafik, det kan være en entre eller en hall, så er det ikke hensigtsmæssigt uanset hvor smuk stenen er. Derfor træder vi også gerne ind og giver rådgivning inden stenen er lagt.

Hvis man står med et problem omkring natursten er man velkommen til at kontakte NS Treatment, så kommer vi ud og giver et uforpligtende tilbud

ALGEVÆKST

Algevækst på naturstens belægninger kan være et både skæmmende og tilbagevendende problem.

NS Treatment har opbygget stor ekspertise indenfor afrensning af alger. En algebehandling starter typisk med en forbehandling med et specialt produkt, der skal virke i mellem 1-3 dage alt afhængigt af, hvor alvorligt problemet er. Efterfølgende afrenses overfladen med et dybderensende grundrengøringsmiddel.

Et godt resultat sikres ved en kombination af de rette produkter og mekanisk bearbejdning af belægningen med f.eks. diamant sliberondeller. Til slut beskyttes stenen med en stærk imprægnering. Imprægneringen vil nedsætte stenens vandabsorption og derved mindske fremtidig algevækst, men korrekt vedligeholdelse vil stadig være nødvendigt for at opretholde en alge fri belægning.

IMG_3259